Check the settings
Home / Zabava i Zanimljivosti / Poznati naučnik otkrio najveći uzrok Rak dojke! Uzimate ovo svaki dan, a niste ni svjesni da vas uništava.

Poznati naučnik otkrio najveći uzrok Rak dojke! Uzimate ovo svaki dan, a niste ni svjesni da vas uništava.

Rizik od razvoja raka dojke je čak tri puta veći kod ljudi koji konzumiraju tri šolje mlijeka od onih koji su imali samo jednu šoljicu ili manje na dnevnoj bazi. Ovo je otkriveno u naučnim istraživanjima u Norveškoj. Rak dojke je danas jedan od najčešće prisutnih vrsta raka širom svijeta, a vrlo očito je da je mlijeko jedna od stvari koju možemo kriviti za to.

Prema istom istraživanju koje je provedeno u Norveškoj otkriveno je da u područjima gdje je potrošnja mlijeka na jako niskoj razini gotovo ne postoji slučaj raka dojke. Također žene koje su imale iskustva s rakom dojke konzumirale su dva puta više vitamina D u odnosu na one koji nikada nisu imali rak dojke. Ovo su rezultati studije. Ono što još više povećava rizik od raka dojke jeste konzumiranje velike količine prerađene hrane, tjestenine, svinjskog mesa i šećera. Grudnjak isto može biti uzrok raka dojke. Žene koje često nose grudnjak više od 12 sati, imaju veći rizik od razvoja raka dojke u odnosu na žene koje ga nose samo povremeno ili ga nikada ne nose.

Pročitajte Dodatno Vic: Mujo i Fata završili u mentalnoj bolnici… Jedan dan se oni šetaju kraj bazena, i Mujo padne i počne se daviti! Fata skoči i izvuče ga i spasi mu život. Sve je to posmatrala glavna medicinska sestra… sledeći dan dođe ona kod Fate i kaže joj:-Imam jednu dobru i jednu lošu vest za tebe! Dobra je da ćemo te pustit iz bolnice jer si bila hrabra i spasila Mujin život! Loša je: Mujo se obesio u kupatilu s kaišom! Kaže Fata: -M nije se on obesio, to sam ga ja stavila da se osuši!Nego kad ćete me pustit odavde?!

Dodatni Kutak Zabave:

Dodatni Kutak Zabave:

Zabava24h.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *