Check the settings
Home / Novosti / Odvratno otkriće: Jedući ovu učestalu hranu mogu vam se pojaviti Crvi u mozgu!

Odvratno otkriće: Jedući ovu učestalu hranu mogu vam se pojaviti Crvi u mozgu!

Iako i sam naslov zvuči prilično odvratno, moramo vas obavijestiti da je priča objavljena na web stranici CNN, gdje su izvijestili ove šokantne informacije.Naime, prvi ovakav slučaj pojavio se 2013 u Velikoj Britaniji, kada je utvrđeno da muškarac ima parazite koji su prolazili kroz mozak. Prema riječima dr Effrossyni Gkrania-Klotsas, crv je učinio nešto što samo rijetke parazitske vrste rade, preselio se s jedne strane čovjekova mozga na drugu.

Čovjek je nedavno posjetio Kinu, jedan od dijelova svijeta gdje se jedna vrsta parazita, nazvana Spirometra Erinaceieuropaei, može pronaći, kao i u Japanu, Južnoj Koreji i Tajlandu.Spirometra Erinaceieuropaei uzrokuje infekciju poznatu kao sparganosis, koja se može često naći u pasa i mačaka i čak može narasti do 1,5 metara dužine.

Ovi paraziti se mogu također pronaći u svinjskog mesa i tako može utjecati na različite načine. Međutim, samo tri vrste crva mogu zaraziti mozak čovjeka, kad se infiltriraju na živčani sistem.

Međutim, prema dr Theodore Nash, oko 5 milijuna ljudi širom svijeta su teško pogođeni infiltracijom tih parazita u mozgu. A šta je glavni uzrok ove pojave?Prema riječima stručnjaka, skandalozni uvjeti u kojima su svinje uzgojene danas objašnjavaju veliki dio cijele priče.

Pročitajte Dodatno Vic: Cigo i ciganka trebaju da pređu rijeku, ali ne znaju da plivaju i boje se vode. U neposrednoj blizini nalazi se skela, ali je problem što nemaju para. Mole skeledžiju da ih preveze džabe, ali ništa od toga Pristaje da ih preveze, gleda u ciganku ona prava bomba pa im kaže -Može samo pod jednim uslovom, da ja opalim ciganku. Cigo je morao da pristane na pogodbu, ali pod uslovom da ih prvo skeledžija preveze. Dok su se vozili, cigo upita skeledžiju: Auuu brate, zar se ti ne bojiš vode? Ne! -odgovori skeledžija. A jel se bojiš nečega? -opet će on. Ne, ničega! Odgovori on – Ne postoji osoba koja se ne boji ničega! -ljubomorno će cigo – Mora da postoji nešto, ajde priznaj!Pa, znaš..- stidljivo će skeledžija- ne volim grad, saobraćajnu gužvu i buku …. sav se nekako unervozim od toga! Pređoše oni rijeku, i dođe red da se plati u naturi. Poče skeledžija da “naplaćuje” vožnju, i to pošteno! Odužila se naplata, on nikako da završi, ciganka sve više uživa, a cigo kipti od ljubomore. Nakon određenog vremena ga bijes savlada i počne da viče: Eeeej, kume, du-duuuuu, bi-biiiiiip, škriiip, du-duuuuuuuuuuu!

Dodatni Kutak Zabave:

Dodatni Kutak Zabave:

Zabava24h.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *